Uudised      KKK      Tegevusplaan      Siseveeb      Kontakt      
Viie toidukorra jagu hõrgutusi Viie toidukorra jagu hõrgutusi 22. -24 märtsil toimus Jõhvis välikoka kursuse teine osa. Kursuslased olid pärit üle Eesti erinevatest paikadest, kaugemad lausa Pärnust. Juta Vinni ← Eelmine Sünnipäevalaps „Alutaguse Malev“ Järgmine → Ajalooseminar Tartus Viie toidukorra jagu hõrgutusi

Viie toidukorra jagu hõrgutusi

22.-24 märtsil toimus Jõhvis välikoka kursuse teine osa. Kursuslased olid pärit üle Eesti erinevatest paikadest, kaugemad lausa Pärnust.

Viie toidukorra jagu hõrgutusi

Kui esimesel osal õppisime peamiselt teooriat, ehk missugune väliköök peaks välja nägema, toiduhügieeni, toiduportsjonite suurust, komponente jpm, siis nüüd langes meie õlule juba palju suurem vastutus. Pidime loegus õpitut päris elus rakendama ja hoolitsema selle eest, et kuni 170ne inimese kõht täis saaks.

Esmapilgul hirmutav ülesanne osutus hoopiski toredaks ettevõtmiseks. Jagasime end kolme meeskonda ning töö võis alata. Kokku saime valmistada 5 toidukorra jagu hõrgutisi. Õppisime ära pudru valmistamise, supi keetmise ning ka selle, kuidas suures katlas makarone keeta. Boonusena õnnestus meil näha ja nuusutada seda, mis juhtub siis kui leigele supile termoses kaas peale panna ja ööpäevaks ootele jätta (soovitatavalt kodus mitte järgi proovida).

Tutvusime ka minu jaoks eriti huvitava aparaadi, aurukatlaga. Selgus, et selles oleks toitu palju efektiivsem teha, kui vaid rohkem inimesi oleks. 100-150 näljase jaoks pole seda masinat mõtet soojaks kütta ja nii jäigi meil seekord sellega vaid vee keetmise rõõm.

Viie toidukorra jagu hõrgutusi

Hoolimata sellest, et kogu kursuse aja kimbutas meid käre pakane, ei lasnud me end heidutada. Sõrmed, varbad kui ka nina said lihtsalt kõva karastuse.

Enne tunnistuse saamist tuleb meil kõigil läbida veel ka tõsine praktika metsas, kus vajab toitlustamist õppus Kotkalend ning RÕK. Arvestades meie toredat seltskonda, siis võib arvata, et ka sellest kujuneb lahe ettevõtmine.

Juta Vinni

FastLion CMS

Viie toidukorra jagu hõrgutusi

Viie toidukorra jagu hõrgutusi

Kui esimesel osal õppisime peamiselt teooriat, ehk missugune väliköök peaks välja nägema, toiduhügieeni, toiduportsjonite suurust, komponente jpm, siis nüüd langes meie õlule juba palju suurem vastutus Pidime loegus õpitut päris elus rakendama ja hoolitsema selle eest, et kuni 170ne inimese kõht täis saaks 22.-24 märtsil toimus Jõhvis välikoka kursuse teine osa. Kursuslased olid pärit üle Eesti erinevatest paikadest, kaugemad lausa Pärnust.

Viie toidukorra jagu hõrgutusi

www.naiskodukaitse.ee © 2024 » Naiskodukaitse