Uudised      KKK      Tegevusplaan      Siseveeb      Kontakt      
Soodaga või ilma soodata Soodaga või ilma soodata Heaks tavaks on saanud, et NKK Lääne ringkonna toitlustusgrupp korraldab oma grupi liikmetele igal aastal õppepäeva. Seekorda ei otsinud me lektorit seitsme mere ja mäe tagant, sest meil on oma, Kairi Baumer, kellel on väga heade teadmised ning suured kogemused seoses toitlustamisega. Üks telefonikõne- aeg ja teemad paika ning oligi asi kiiresti PURGIS! ← Eelmine Koju jõudes rõõmusta „seinast“ tuleva vee ja teiste mugavuste üle Järgmine → Naiskodukaitse Lääne ringkonna "Aasta tegija 2020" on TRIIN PÄRNPUU! Soodaga või ilma soodata

Soodaga või ilma soodata

Svetlana Aug 17. nov. 2020

Heaks tavaks on saanud, et NKK Lääne ringkonna toitlustusgrupp korraldab oma grupi liikmetele igal aastal õppepäeva. Seekorda ei otsinud me lektorit seitsme mere ja mäe tagant, sest meil on oma, Kairi Baumer, kellel on väga heade teadmised ning suured kogemused seoses toitlustamisega.

Üks telefonikõne- aeg ja teemad paika ning oligi asi kiiresti PURGIS!

 

Kuna kalkuleerimisest on räägitud palju ning viimastel aegadel on antud välja ka sel teemal erinevaid asjalikke raamatuid- see teema ei kõneta selles võtmes ikka. Seetõttu leidsime, et vaatame välitoitlustusele otsa hoopis läbi Kairi enda kogemuste ja näpunäidete. Nii me käisimegi ühiselt läbi kogu päevase menüü: hommiku-, lõuna- ja õhtusöök. Kuidas keeta hea hommikupuder? Kas ja millal võiksid kokad ise valmis teha võileivad? Kui suur peaks olema praad lõunaks? Mitu kilo makarone võiks 40 liitrises potis korraga keeta? Siin on ainult väike valik küsimusi, millele saime kiired ning asjalikud vastused.

Soodaga või ilma soodata
Kairi jagab oma oskusi ja teadmisi sära silmis. Foto: Svetlana Aug

Kairi jagas veel ka kogemusi, kuidas käituda sööjatega, kellel on gluteeni- või laktoositalumatus ja mida teha, kui taimetoitlane või vegan soovib ka õppusel süüa.

Soodaga või ilma soodata
Rohelised makaroni. Foto: Svetlana Aug
Soodaga või ilma soodata
Jäätis, mida peab proovima. Foto: Svetlana Aug

Peale teooriaosa asusime endale lõunasööki valmistama. Menüüs olid rohelised makaronid ja isevalmistatud sulatatud juust „Merevaik“ ning jäätis. Makaronidele andsid uudse värvi: spinat, rohelised herned-oad ja brokoli. Jäätis sai valmis segatud vahukoorest ja pudingist, mis pidi paar tundi sügavkülmas olema, et siis sööjaid üllatada oma lihtsuses ja heas maitses. Üllatus-üllatus, aga sulatatutud juustu üks olulisi lisandeid on sooda.

Soodaga või ilma soodata
Juustude valik. Foto: Svetlana Aug
Soodaga või ilma soodata
Juustude valik ja sekka ka üks pasteet. Foto: Svetlana Aug

See ei olnud veel kõik, Kairi oli kodus eelnevalt valmis teinud valiku juustusid. Kõigi üllatus oli ikka korralik, sest juustude valmistamine on alati tundunud nii keeruline ja aeganõudev tegevus, et lihtsam on tükk juustu peost osta.

 

Teame nüüd, kuidas maitseb ja kuidas ise valmistada: sulatatud ja toorjuust, mozzarella- ja mascarponejuustu.  Kõik need teadmised on Kairi ise internetiavarustest otsinud ja koduköögis läbi katsetanud. Kes viitsis arvutada, siis ise valmistatud juustud, hinna poolest tunduvalt odavamad ja tehtavad igale kokale ning samas väga maitsvad.

Suur, suur aitäh KAIRI, et tulid oma teadmisi meiega jagama. Oleme ühiselt murdnud müüdi, et juust tuleb ainult poest, tegelikult saaksime selle valmistamisega ise ka edukalt hakkama.

 

Samuti suur, suur, suur aitäh REELIKA, Naiskodukaitse Lääne ringkonna toitlustusgrupi juht, et igal aastal kutsud oma grupi liikmed kokku ja pakud meile uusi ja põnevaid teadmisi.

FastLion CMS

Soodaga või ilma soodata

Soodaga või ilma soodata

Kuna kalkuleerimisest on räägitud palju ning viimastel aegadel on antud välja ka sel teemal erinevaid asjalikke raamatuid- see teema ei kõneta selles võtmes ikka Seetõttu leidsime, et vaatame välitoitlustusele otsa hoopis läbi Kairi enda kogemuste ja näpunäidete Heaks tavaks on saanud, et NKK Lääne ringkonna toitlustusgrupp korraldab oma grupi liikmetele igal aastal õppepäeva. Seekorda ei otsinud me lektorit seitsme mere ja mäe tagant, sest meil on oma, Kairi Baumer, kellel on väga heade teadmised ning suured kogemused seoses toitlustamisega. Üks telefonikõne- aeg ja teemad paika ning oligi asi kiiresti PURGIS!

Soodaga või ilma soodata

www.naiskodukaitse.ee © 2024 » Naiskodukaitse