Uudised      KKK      Tegevusplaan      Siseveeb      Kontakt      
Panen natuke soola? – Noh, kui sa just pead! Aga siis hästi natuke, eks! Panen natuke soola? – Kes juhtus möödunud nädalavahetusel läbima Harju NKK poolt Organisatsiooni baasväljaõppe moodulit ja viibis Männikul köögitoimkonna ukse taga, see sai korduvalt kuulda dialoogi: „Panen natuke soola? – Noh, kui sa just pead! Aga siis hästi natuke, eks?“ 2015 ← Eelmine Kuidas Harju naiskodukaitsjad kenal sügisel Rahvusvahelise Politseiassotsiatsiooniga Leedus käisid Järgmine → Harju meenutused side ja staabi eriala võistluselt Panen natuke soola? – Noh, kui sa just pead! Aga siis hästi natuke, eks!

Panen natuke soola? – Noh, kui sa just pead! Aga siis hästi natuke, eks!

Kes juhtus möödunud nädalavahetusel läbima Harju NKK poolt Organisatsiooni baasväljaõppe moodulit ja viibis Männikul köögitoimkonna ukse taga, see sai korduvalt kuulda dialoogi: „Panen natuke soola? – Noh, kui sa just pead! Aga siis hästi natuke, eks?“

Panen natuke soola? – Noh, kui sa just pead! Aga siis hästi natuke, eks!
Välikatlal valmistatud pannkoogid

Köögis meisterdasid Männiku jaoskonna liikmed peakokk Merini taktikepi all (või pigem supikulbi all) head ja paremat õppuritele raskete koolitükkide vahele kõhutäiteks. Tegemisi ja toimetamisi olid käed-jalad täis, nii et piltigi pakutavatest söökidest polnud aega teha.


Kai
 praadis esimesel päeval hiiglama hunniku väikseid pannkooke ja kooris lugemata koguse kartuleid, porgandeid, kaalikaid nii kana-nuudlisupi kui ka teise päeva ühepajatoidu tarbeks. Merin tegi välikatlaga kursuslaste jaoks põhiroogasid, katlatoidud on lihtsalt palju paremad kui tavalised toidud! Jane kattis-koristas laudu kohvipauside ja muude söögikordade tarbeks ja aitas Merinil teisel päeval kursuslaste poolt kiidetud magustoitu valmistada, retsepti leiad siit ja siin kirjatükis allpool. Merini sõnul oli see ajateenijate lemmikmagustoit, mida siis Merin esmakordselt ka enda poolt menüüsse võttis. Teise ajateenijate lemmiktoidu ehk siis Makaronid sprottide ja juustuga“ võtame menüüsse ehk mõnel teisel õppusel.

 

Koos sai toitlustatud kahe õppepäeva jooksul ca 40 õppurit-instruktorit ja välja jagatud ka lisaportsjone, ilmselt maitsesid Merini väljapakutud menüüga toidud kursuslastele hästi. 

Mulle igal juhul maitsesid. Soola ja suhkrut oli roogades just parasjagu ja rahvas kiitis kokka!

 

Halvaakreem

1portsjon: 150g

37g halvaad (meie magustoidus kasutasime rummi ja rosinatega halvaad)

37g kohupiima (meil oli vanillikohupiim)

37g rõõska koort 35%

37g hapukoort 20%

10g suhkrut(panime poole vähem)

Vanillisuhkur

Sidrun(pigistasime sidrunimahla, maitse järgi)


Halvaa purustada peeneks puruks. Rõõskkoor vahustada tugevaks vahuks, segada kokku kohupiima ja hapukoorega. Saadud segule lisada halvaapuru. Maitsestada sidrunimahla ja vanillisuhkruga. Enne serveerimist hoida külmas.

 

http://retseptid.err.ee/Pastaroad/4e2697c1-e1e9-46e5-92da-0214606913da
Autor: Jako Känd
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 16.02.2012 12:48

 

Jane Suu 23. nov. 2015

FastLion CMS

Panen natuke soola? –

Panen natuke soola? –

Välikatlal valmistatud pannkoogid Köögis meisterdasid Männiku jaoskonna liikmed peakokk Merini taktikepi all (või pigem supikulbi all) head ja paremat õppuritele raskete koolitükkide vahele kõhutäiteks Tegemisi ja toimetamisi olid käed-jalad täis, nii et piltigi pakutavatest söökidest polnud aega teha Kes juhtus möödunud nädalavahetusel läbima Harju NKK poolt Organisatsiooni baasväljaõppe moodulit ja viibis Männikul köögitoimkonna ukse taga, see sai korduvalt kuulda dialoogi: „Panen natuke soola? – Noh, kui sa just pead! Aga siis hästi natuke, eks?“

Panen natuke soola? – Noh, kui sa just pead! Aga siis hästi natuke, eks!

www.naiskodukaitse.ee © 2024 » Naiskodukaitse