Uudised      KKK      Tegevusplaan      Siseveeb      Kontakt      
Harju naiskodukaitsjad Harju XVII Maakaitsepäeval Harju naiskodukaitsjad Harju XVII 23. juuni hommikul kogunesid Naiskodukaitse Harju ringkonna pidulikes vormides naised Raasikule, et tähistada Harju XVII Maakaitsepäeva. Üheskoos Kaitseliidu, Kodutütarde ja Noorkotkastega ja eriteenistusega toimus pidulik rivistus ning jalutuskäik. Rivisammus naiste rivi ← Eelmine Naiskodukaitsjad Keila päeval Järgmine → Harju naised Saares Harju naiskodukaitsjad Harju XVII Maakaitsepäeval

Harju naiskodukaitsjad Harju XVII Maakaitsepäeval

Ave Nael 25. juunil 2012

23. juuni hommikul kogunesid Naiskodukaitse Harju ringkonna pidulikes vormides naised Raasikule, et tähistada Harju XVII Maakaitsepäeva. Üheskoos Kaitseliidu, Kodutütarde ja Noorkotkastega ja eriteenistusega toimus pidulik rivistus ning jalutuskäik.

Harju naiskodukaitsjad Harju XVII Maakaitsepäeval
Pidulik pärgade asetamise tseremoonia Harju –Jaani Ristija Johannese kiriku kõrval oleva Vabadussõja mälestusmärgi juures
Harju naiskodukaitsjad Harju XVII Maakaitsepäeval
Proua maavanema tervitus

Ettevalmistused Maakaitsepäevaks algasid naistel juba nädalaid ja päevi varem. Juunikuisel matkal Aegna saarel leidsid naised aega koguda mõtteid ka Naiskodukaitse esindustelgi jaoks. Jaaninädala alguses timmiti rivisammu ning ühiselt valmisid ka spetsiaalselt Maakaitsepäevaks küpsetatud maitsvad PR-küpsised.

 

Maakaitsepäeva hommikul asuti telki sisustama, samal ajal osalesid mõned Keila jaoskonna naised pärgade asetamise tseremoonial Harju –Jaani Ristija Johannese kiriku kõrval oleva Vabadussõja mälestusmärgi juures. Suurem osa kaunites Naiskodukaitse pidulikes vormides naisi oli kogunenud pidulikku rivistusse, et rivisammu oskuseid demonstreerida. Ühiselt tervitati proua maavanemat ning kuulati pidupäeva kõne. Seejärel suunduti rivisammus platsile, kus oli külastajatele valmis seatud kaitseväeüksuste ja eriteenistuste tehnika ning varustus ja relvastus.  

 

Naised nägid oma pidulikus vormis väga elegantsed välja, nagu alati. Ka selle aastane jaanilaupäeva ilm soosis Naiskodukaitse telki külastama. Rõõmu pakkusid maitsvad küpsised, mis osutusid väga populaarseks. Lastele jagati NKK logoga õhupalle ning jahedal ja vihmasel päeval aitas kõhtu täita maitsev sõdurisupp, mida toitlustusgrupi liikmed valmistasid.

 

Kui 2011. aastal jäi iga -aastane traditsiooniline Maakaitsepäeva aastajooks halbade ilmaolude tõttu ära, siis sellel aastal olid meie naised heas vormis ning mitmed naiskodukaitsjad läbisid 2012. meetrit väga kiirelt ja esinduslikult – 2. ja 3. koht oli meie naiste päralt!

 

Piduliku osa lõpetuseks oodati pikisilmi Vabariigi Presidendi poolt süüdatud ja Pärnust teele saadetud võidutuld, et see Harju maakonna omavalitsusjuhtidele üle anda. Selle-aastased meie Võidutule toojad olid Harju ringkonna Keila jaoskonna naiskodukaitsja Aet Kala ja kaitseliitlane lpn Veiko Lilleväli Rävala malevkonnast.

 

Vaatamata heitlikule suveilmale kogunes Raasikule pidulikku rivistust, jalutuskäiku, demoesinemisi ja väljapanekuid uudistama-vaatama tubli hulk rahvast. Raasikul toimunud Harju XVII Maakaitsepäevaga oli pandud ilus algus selle aasta jaanipühadele.

 

Vaata ülevaadet Maakaitsepäevast meie pildigaleriist.

Harju naiskodukaitsjad Harju XVII Maakaitsepäeval
Rivisammus naiste rivi
Järgmine →
Harju naised Saares

FastLion CMS

Harju naiskodukaitsjad Harju XVII

Harju naiskodukaitsjad Harju XVII

Pidulik pärgade asetamise tseremoonia Harju –Jaani Ristija Johannese kiriku kõrval oleva Vabadussõja mälestusmärgi juures Proua maavanema tervitus Ettevalmistused Maakaitsepäevaks algasid naistel juba nädalaid ja päevi varem Juunikuisel matkal Aegna saarel leidsid naised aega koguda mõtteid ka Naiskodukaitse esindustelgi jaoks 23. juuni hommikul kogunesid Naiskodukaitse Harju ringkonna pidulikes vormides naised Raasikule, et tähistada Harju XVII Maakaitsepäeva. Üheskoos Kaitseliidu, Kodutütarde ja Noorkotkastega ja eriteenistusega toimus pidulik rivistus ning jalutuskäik.

Harju naiskodukaitsjad Harju XVII Maakaitsepäeval

www.naiskodukaitse.ee © 2024 » Naiskodukaitse