Kui naised teemaõhtule saabuma hakkasid, käis sotsiaalkeskuse köögis juba askeldamine. Üha enam kogus tuure blender, sest just arbuusis serveeritud smuutit mekiti esimesena. Peale vaadates meenutas smuuti värvus päikese käes pleekinud sammalt, maitse aga oli mõnusalt magus. | ||
Mõnus kevadine smuuti: 1l blenderkannu kohta: pool kannu täit arbuusilõike,1 vars lõigutud rabarberit või 300 ml mahla,1 banaan,1 peotäis spinatit. Soovikorral lisada chia või muid seemneid. |
Järgmisena valmis kikerhernekook. Lõhn, mis köögist tuli ajas kõhu korisema. Maitse oli keelt alla viiv ehkki retseptiautor Laura kinnitas, et kuna kikerhernekook oli seekord suur ülepanni katsetus ja tavaliselt teeb ta väikeseid kooke, siis ei olnud maitse nii hea, kui peaks olema. |
Kikerhernekoogike: Pruunista ribadeks hakitud kapsast eelnevalt kergelt pannil, koos sibula, küüslagu ja maitseainetega. Võib ka pruunistamise ära jätta, aga see annab parema tulemuse lihtsalt. Maitsestasime seekord soola, pipra, kurkumi (saputad natuke ja sellega koos kindlasti must pipar. Kurkum on ülikasulik ja hea põletiku alandaja, kuid koos musta pipraga on mõju õige või siis tugevam), karrit ja persilade maitseaine ürtidega. Igaüks võib tegelikult panna just neid maitseaineid, mis talle meeldivad. Lisas kapsas koos lisanditega kikerhernejahu ja vee segule (Segu on lihtsalt vesi ja kikerhernejahu üks ühele ehk siis üks klaas vett ja üks klaas jahu. Segu peab jääma vedel ja jahu palju ei tasu panna. Kui jahu on rohkem on herne maitse tugevam). Sega kõik läbi. Pann peab olema üsna kuum ja õline, et tuleksid head krõbedad koogid. Soovitav on kasutada oliiviõli või kookosõli, aga kõik muu sobi ka. Tõstad suurema lusikaga väikesed koogikesed pannike ja küpsetad mõlemalt poolt mõnusalt krõbedaks. Nii valmib see õige värk! Loomulikult võib teha, millega iganes, ei pea kapsas olema. Lisaks võib teha juurde ka mõnusa dipikastme. |
Õhtu lõpetasime magusa hõrgutisega Ma pole kunagi saanud toortorti. Maitses huvitavalt ja väga magusalt ning kõht oli peale väikest tükikest juba väga täis. |
Toortort: Tordi põhi: 3-4pk kivideta datleid ja 2pk (150g) pähkleid, mandleid vmt. Soovitavalt võiks alati vähemalt üks pakk olla India pähklid teisele valikule lisaks. Pähkleid võib toasoojas vees eelnevalt leotada, aga ei pea. Lase datlid ja pähklid öögikombainis peeneks. Lisa hulka 2-3spl kookosõli. Kellele sobib, siis võib võid panna hoopis. Sega hoolega läbi, vajuta lahtikäiva koogivormi põhja ja pane külma tahkuma. Kate: Peale sobib kõik, mis endale meeldib! Seekord panime maasikaid, 200g veevannil sulatatud tumedat šokolaadi ja vahustatud kookoskoort. Kookoskoor peab olema hästi külm, muidu ei õnnestu seda vahustada. Meilgi juhtus seekord nii, et soe oli pugenud koorele sisse ja kasutasime vahukoort selle asemel. Peale nirista paar spl vedelat mett. |
Lisaks me muidugi kõnelesime tulevatest üritustest ja arutasime jaoskonna asju. Lisaks sai sel korral taas meenutada ja aru anda, millal sai Naiskodukaitsesse tuldud ja mis on kõige meeldejäävamad üritused, mis läbitud on, mis meeldib ja miks siin on nii hea olla. Viimast siis mitte sellepärast, et meie teemaõhtul oli ka uusi huvilisi, kes loodetavasti peagi vahva seltskonnaga liituvad. |
Naiskodukaitse tegevus
Väljaõpe, Tegevusvaldkonnad, Mentorlus, Tegevusplaan, Eelmised sündmused, Sündmuste arhiiv, "Ole valmis!" äpp
Tutvustus
Väärtused, Struktuur, Põhikiri, Sümboolika, Võsu õppe- ja puhkekeskus
Ajalugu
Enne II maailmasõda, Taasloomine, Virtuaalne muuseum, Naiskodukaitse juhid ajaloos, Aastaraamatud
Ringkonnad
Alutaguse, Harju, Jõgeva, Järva, Lääne, Põlva, Pärnumaa, Rapla, Saaremaa, Sakala, Tallinn, Tartu, Valga, Viru, Võrumaa
Astu liikmeks
Võta ühendust oma elukohajärgse ringkonna esinaise või instruktoriga, kontaktid leiad ringkondade alt. Loe liikmeks astumisest veel edasi..
Meie, naised
Sissejuhatus, Keskjuhatus, Persoonilood, Kõne Isamaale