Lääne jaoskonna liikmed valisid seekord „millekski heaks“ Gruusia köögi ning tegid valmis hatšapuri (juustupiruka), tšanahi (lambahautise), charklis mhali (peedisalati) ja gozinaki (pähkli- ja meemaiustuse). Kõrvale sai võetud Borjomi mineraalvett, viinamarjamahla ja Gruusia veini. Menukaimateks toitudeks osutusid hatšapuri ja gozinaki, mida igaüks tahtis kindlasti veel ka kodustele natuke proovida viia. Lambahautis ja peedisalat maitsesid samuti hästi, aga hautis oli nii mõnelegi pisut liiga rammus. Ajal, mil toit ahjus küpses, said kõik kohaletulnud ka väikese ülevaate Gruusia köögi omapäradest ning lisateavet valmistatud toitude kohta. Kuna huvi juustupiruka ning pähkli- ja meemaiustuse vastu oli suur, sai kogu jaoskond meililisti kaudu retseptid. Need olgu ka siinkohal ära toodud, et uute maitseelamuste soovijad saaksid kodus järele proovida, kuidas Gruusia köögi paremad palad mekivad. |
Gruusia toitude valmistamine oli osa jaoskonna ürituste seeriast „Rahvusköögid“, mille raames on varasemalt tehtud Eesti ja Jaapani toite. Järgmist kööki pole veel välja valitud, aga loodetavasti saab tegu olema samavõrd põnevate söökidega, kui seda olid Gruusia omad. |
Hatšapuri
täidis |
Gozinaki |
Naiskodukaitse tegevus
Väljaõpe, Tegevusvaldkonnad, Mentorlus, Tegevusplaan, Eelmised sündmused, Sündmuste arhiiv, "Ole valmis!" äpp
Tutvustus
Väärtused, Struktuur, Põhikiri, Sümboolika, Võsu õppe- ja puhkekeskus
Ajalugu
Enne II maailmasõda, Taasloomine, Virtuaalne muuseum, Naiskodukaitse juhid ajaloos, Aastaraamatud
Ringkonnad
Alutaguse, Harju, Jõgeva, Järva, Lääne, Põlva, Pärnumaa, Rapla, Saaremaa, Sakala, Tallinn, Tartu, Valga, Viru, Võrumaa
Astu liikmeks
Võta ühendust oma elukohajärgse ringkonna esinaise või instruktoriga, kontaktid leiad ringkondade alt. Loe liikmeks astumisest veel edasi..
Meie, naised
Sissejuhatus, Keskjuhatus, Persoonilood, Kõne Isamaale