Uudised      KKK      Tegevusplaan      Siseveeb      Kontakt      
Aitäh Kohila, vahva Maakaitsepäeva eest! Aitäh Kohila, vahva Maakaitsepäeva Raplamaa seekordne Maakaitsepäev toimus Kohilas – naiskodukaitsjate jaoks pisut võõras ja kauges kohas, kuna vaatamata Kohila suurusele ei ole seal oma jaoskonda ja ringkonna liikmeidki elab seal kõigest üks. ← Eelmine Teadku kõik, et Naiskodukaitse on olemas Järgmine → Kui aru vajab pidamist, töö tegemist ja laul laulmist Aitäh Kohila, vahva Maakaitsepäeva eest!

Aitäh Kohila, vahva Maakaitsepäeva eest!

Nele Pernits 24. juunil 2014

Raplamaa seekordne Maakaitsepäev toimus Kohilas – naiskodukaitsjate jaoks pisut võõras ja kauges kohas, kuna vaatamata Kohila suurusele ei ole seal oma jaoskonda ja ringkonna liikmeidki elab seal kõigest üks.

Aitäh Kohila, vahva Maakaitsepäeva eest!

23. juuni vihmasel hommikul jõudsid Märjamaa jaoskonna naiskodukaitsjad osaleda ka pärgade asetamisel Vabadussõjas langenute mälestusmärgi juures Märjamaal ja juba ootaski sõit Kohilasse. Tuleb öelda, et ilm oleks võinud halvemgi olla, sest lisaks Kohilas iga natukese aja tagant kallavale vihmale, näitas ennast saju vaheaegadel mõnus päike. Naiskodukaitse oli iseenesest mõistavalt kateldega väljas ja üle pika aja ei jäänud toitu mitte järgi, vaid poti põhjast söödi ära viimnegi piisake, kiideti kokki ja sooviti lisagi.

Aitäh Kohila, vahva Maakaitsepäeva eest!

Mõistagi osalesid naiskodukaitsjad ka maleva paraadil ning sedakorda eriti suure ja esindusliku koosseisuga. Tuleb aga tõdeda, et olles ise Naiskodukaitset tutvustavas telgis, ei jäänud seekord pideva hõivatuse tõttu aega ei paraadi vaatamiseks ega köögi külastamiseks. Naiskodukaitse telgis oli  koguaeg hulganisti rahvast ning üks tohutu melu ja virr-varr kestis Maakaitsepäeva algusest kuni lõpuni. Suurema vihma ajal oli Naiskodukaitse varjualuse all lausa niipalju rahvast, et seal kus sa parajasti olid, seal sa olidki, sest sammukesti kuhugi poole liikuda, isegi kenasti vabandades, ei olnud võimalik.

Aitäh Kohila, vahva Maakaitsepäeva eest!

Rahvas osales rõõmuga ka Naiskodukaitse mängul, mis sel aastal nägi ette kleepekate kogumist erinevates ülesandepunktides. Lapsed said lastelauas Naiskodukaitse värvipilte värvida ja ristsõnu lahendada. Kõik suuremad ja väiksemad said ennast ja oma lõhna- ja kompimistaju proovile panna maitseainete tundmise testis. Militaarpunktis said soovijad kasutada maskeerimispulki, proovida pähe kiivrit ja selga telkmantlit ning kindlasti pidi igaüks kasutades raadiojaama edastama oma nime NATO-tähestikus.

Aitäh Kohila, vahva Maakaitsepäeva eest!

Naiste (aga ka laste ja meeste) hulgas osutus hästi populaarseks organ¾alillede meisterdamise punkt, kus igaüks sai endale meelepärase prossi teha. Muretsesime küll tuule pärast, mis võinuks selle ürituse nurjata, aga tegelikult sai mõne kavala nipi abil ka tuulest võitu. Ülesande punktide läbijaid ootas lisaks juba saadud vahvatele emotsioonidele ka väike meene. Ja muidugi jagasime me ohtralt lugemismaterjali ja infovoldikuid ning kõige rohkem muidugi õhupalle – helesiniseid, tumesiniseid, kollaseid…. Lisaks sai vaadata telgi seintele üles sätitud fotonäitust „Triibuseelikust digilaiguni“.

Aitäh Kohila, vahva Maakaitsepäeva eest!

Maakaitsepäev Kohilas möödus nagu üks rõõmus viiv, sest tegevust oli nii palju, et ei jõudnud vaadata, mis kõrval telgiski toimus, just alustasime ning juba käiski paraad ja saabus võidutuli, vahepeal paugutati, kuskil põles miski ja maandus kopter, aga seda kõike polnud aega märgatagi. Kõige olulisem on ilmselt siiski see, et meie ise jäime rahule ja rahvas oli rõõmus. Kohila on meid näinud ja meie oleme Kohilas käinud.

Peale asjade kokkupanekut juba koduteel olles nentisin ma, et näh, ühispilt osalenud naiskodukaitsjatega jäi tegemata ning see ilmselt ongi kõige elavamaks näiteks selleaastase Maakaitsepäeva iseloomust. Möödunud aastal Raplas jõudsime me ennast küll mitmest küljest üles lasta pildistadaJ.

FastLion CMS

Aitäh Kohila, vahva Maakaitsepäeva

Aitäh Kohila, vahva Maakaitsepäeva

23 juuni vihmasel hommikul jõudsid Märjamaa jaoskonna naiskodukaitsjad osaleda ka pärgade asetamisel Vabadussõjas langenute mälestusmärgi juures Märjamaal ja juba ootaski sõit Kohilasse Raplamaa seekordne Maakaitsepäev toimus Kohilas – naiskodukaitsjate jaoks pisut võõras ja kauges kohas, kuna vaatamata Kohila suurusele ei ole seal oma jaoskonda ja ringkonna liikmeidki elab seal kõigest üks.

Aitäh Kohila, vahva Maakaitsepäeva eest!

www.naiskodukaitse.ee © 2024 » Naiskodukaitse