Uudised      KKK      Aastaplaan      Siseveeb      Kontakt      
Pühapäev panniga Pühapäev panniga Parim viis pühapäeva sisustada on veeta see koos teiste ägedate naistega väljas süüa tehes. Eriti tore on veel siis, kui saad ise kogu toidu pärast ka ära süüa! Foto: Annely Koolmann Erialaõpe Koostöö Toitlustamine ← Eelmine Mälestushetked Kaitseväe kalmistul Järgmine → Tallinna ringkonna laskevõistlus Jane Bond 2017 Pühapäev panniga

Pühapäev panniga

Kirstin Raudsepp 8. nov. 2017

Parim viis pühapäeva sisustada on veeta see koos teiste ägedate naistega väljas süüa tehes. Eriti tore on veel siis, kui saad ise kogu toidu pärast ka ära süüa!

Ühel pühapäeval, 5. novembril toimuski Plangus toitlustusgrupi täiendõpe, kus 15 õnnelikul oli võimalus wok-panni lähemalt tundma õppida. Sellest tuli meile rääkima ja näitama Alar Leinus Catering Service OÜ-st. Menüüsse oli planeeritud tomatine sealiha-köögivilja raguu kartuliga ja grillvorsti-kartuli pajaroog.

 

Kõigepealt panime wok­-panni kokku, aga selle töölesaamine kõige lihtsam ei olnudki. Isegi koolitajal oli tükk tegemist, et gaasi püsivalt põlema saada. Pann koos, saime seda veel imetleda, sest nii läikivat panni ikka väga tihti ei näe…

 

Valmistatavad road teada, sai igaüks endale ülesande. Mõni tükeldas liha, porgandit, sellerit, sibulat, küüslauku, kartulit, teist juhendati niisama kõrvalt, lisaks tegeleti koristustöödega. Loomulikult saime enne selgitused, mis suuruse, laiuse ja kujuga peab tulemus olema.

 

Kõigepealt liikus pannile liha, mille praadisime kergelt läbi ja mis jäi siis pannile hauduma. Kuna sellises suuruses pannil kaant ei ole, siis kasutasime selleks fooliumpaberit. Kui liha oli pehmeks küpsenud, siis lisasime köögiviljad, purustatud tomati ja loomulikult erinevaid maitseaineid. Vaatamata sellele, et ma kõige suurem selleri sõber ei ole, oli lõpptulemus ikka väga maitsev.

Pühapäev panniga
Foto: Annely Koolmann

Kiire panni puhastus ja seejärel läks pannile sibul ja tükeldatud vorst, üsna pea liitus nendega ka kartul. Kõik mõnusalt läbi praetud, tõstsime ka selle toidu välja. Kõigil osalejatel oli nüüd võimalus kõht täis süüa.

 

Kuna aega jäi veel, siis tuli kiire otsus, et teeme ka magustoitu – karamelliseeritud puuviljad kohupiimakreemiga.

 

Hakkisime ananassi ja banaani, mis läks koos võiga pannile, sinna juurde maitseks veel suhkrut ja mett. Kõlab magusalt, aga tegelikkuses oli tulemus koos kohupiimakreemiga selline mõnusalt mahe: täpselt parajalt ja mitte üleliia magus ning sobis ideaalselt raskemate roogade kokkuvõtteks.

Pühapäev panniga
Foto: Annely Koolmann

Kõhud täis, saime enda järel ka kõik ära koristada. Kõige suurem ja keerulisem oli seal wok-panni puhastus: see pidi ka pärast meid sama läikivaks jääma, nagu alguses oli olnud. Selgus, et panni ei tohi pesta erinevate pesuvahenditega ja isegi vees leotamine ei ole kõige parem mõte. Kõige parem on puhastada soolaga ja siis õlitada.

 

Kokkuvõttes jagus kõigile tegevust, kes oli rohkem panni ääres, hakkimas või nõudepesu toimkonnas. Siinjuures oli kõige populaarsem koht panni ümber, sest seal sai sooja ja õnnelikumad/kiiremad ka mõne tüki vahepealsel maitsmisel hamba alla.  

 

Vaatamata veidi jahedale ilmale oli koolitus ise huvitav ja väga maitsev. Kõik küsimused, mis tekkisid, said vastuse ja nüüd oluliselt kindlam tunne sellise suure panni taga toimetada.     

Pühapäev panniga
Foto: Annely Koolmann

Kodulehe tegemine

Pühapäev panniga

Pühapäev panniga

Ühel pühapäeval, 5 novembril toimuski Plangus toitlustusgrupi täiendõpe, kus 15 õnnelikul oli võimalus wok -panni lähemalt tundma õppida Parim viis pühapäeva sisustada on veeta see koos teiste ägedate naistega väljas süüa tehes. Eriti tore on veel siis, kui saad ise kogu toidu pärast ka ära süüa!

Pühapäev panniga

www.naiskodukaitse.ee © 2016 » Naiskodukaitse