Uudised      KKK      Tegevusplaan      Siseveeb      Kontakt      
Kõik on hea, mis hästi lõpeb ehk kuidas me Tallinnas avalikult suhtlemas käisime Kõik on hea, mis Miks tasub pealtnäha sõbralikku ajakirjanikku igaks juhuks alati natuke umbusaldada? Miks tuleb meediaplaani koostamisel sihikule võtta „suur pilt“? Kuidas saada hakkama samaaegselt mõtlemise, kirjutamise, kleepimise ning joonistamisega? Kas hea foto juures on kõige olulisem idee, teostus või hoopis sobiliku hetke tabamine? ← Eelmine Tartu ringkonna Tamme jaoskond korraldas heategevusürituse Järgmine → Tartu ringkonna jõulupidu Kõik on hea, mis hästi lõpeb ehk kuidas me Tallinnas avalikult suhtlemas käisime

Kõik on hea, mis hästi lõpeb ehk kuidas me Tallinnas avalikult suhtlemas käisime

Triin Tõnsing 11. nov. 2011

Miks tasub pealtnäha sõbralikku ajakirjanikku igaks juhuks alati natuke umbusaldada? Miks tuleb meediaplaani koostamisel sihikule võtta „suur pilt“? Kuidas saada hakkama samaaegselt mõtlemise, kirjutamise, kleepimise ning joonistamisega? Kas hea foto juures on kõige olulisem idee, teostus või hoopis sobiliku hetke tabamine?

Kõigi nende ja paljude muude küsimuste üle otsustamine oli vaid osa raskustest, mis 11 kokku kogunenud võistkonna teele veeretati. 4.-6. novembril toimus Tallinnas Kalamaja põhikoolis Naiskodukaitse avalike suhete ja ajaloo erialavõistlus, kus Tartu ringkonda esindasid Eha Jakobson, Piret Konsin ja Triin Tõnsing.

 

Üheks enda võistkonna suurimaks tugevuseks pidasime head ajalootundmist. Olulisemad kättesaadavad ajaloomaterjalid olid kolme peale kenasti läbi töötatud, Ehal tänu hiljutise külalisõhtu tarbeks kirjutatud näidendile suisa sügavuti läbi elatud. Seetõttu valdas meid kohe esimese ülesande, Kuldvillaku stiilis viktoriini juures paras hämming, kuna ajalooteadmised meid selle juures suurt edasi ei aidanud. Tuleb tunnistada, et puudu jäi nii õnnest kui teadmistest. Peamiselt siiski õnnest, sest enamus teisele võistkondadele kõlanud küsimusi meile probleeme ei valmistanud. Küll aga jäime jänni meie käest küsitud AK-4 efektiivse laskekauguse ning toidu termostes hoidmise pikima lubatud aja nimetamisega. Peale esimest ala avalikustatud punktitabel meis just liigset optimismi ei tekitanud. „Ongi, kust vaikselt ülespoole ronima hakata“, üritasime endid lohutada ning positiivset meeleolu hoida. Järgnenud ajalootest andis siiski võimaluse nii Naiskodukaitse algusaegu kui lähiminevikku puudutavatelt teadmistelt tolmukord ära puhuda.  

Kõik on hea, mis hästi lõpeb ehk kuidas me Tallinnas avalikult suhtlemas käisime

Mitmed järgnevad ülesanded sundisid meid olema fantaasiarikkad, humoorikad ning nupukad ühekorraga. Mulle tundub, et tegemist on avalike suhetega tegeleva inimese jaoks üliolulise omadustekombinatsiooniga. Valmis meediaplaan rahvamatkale „Alice’i ja Juliuse radadel“. Valmis Kalamaja pargis tervisesportlaste spontaansel kaasabil lavastatud foto teemal „Multifunktsionaalsuse kuningannad“. Valmis minimalistlik foto pealkirjaga „Ideed ja tegelikkus“, mille staarideks said minu viimasest õppusest endiselt porised sõdurisaapad ja mitmeid laulupidusid üle elanud laualipp. Valmis ringkonna sisekommunikatsiooni arendava eesmärgiga värviline ajakiri „Taaralinna naiste teataja“. Üritasime ülesannete kõrgusel olla, seda kõike kiirustades ning võistluspinget trotsides.

Kõik on hea, mis hästi lõpeb ehk kuidas me Tallinnas avalikult suhtlemas käisime

Tuleb tunnistada, et minu jaoks oli üks stressivabamaid ülesandeid vestlus messikülalisega. Messikülastaja osutus tegelikult „teadmata kavatsustega“ ajakirjanikuks, keda kehastas Tallinna maleva teavituspealik leitnant Madis Milling. Vestlus tüüris aeg-ajalt veidi kummalistele radadele, kõlas vihjeid Kaitseliidu politiseerituse, meie supitädide-maine ning kodus unarusse jäetud meeste aadressil. Aga üldjoontes suutsime enda sõnumi teatavaks teha ja vestluse lõpuks tundus, et ajakirjanik on kenasti kodustatud. 

 

Võistluse korraldajatele, Tallinna ringkonna liikmetele tuleb igati au anda. Võistlusülesanded olid mitmekesised, sundisid ennast ületama ja oma loovust parimal võimalikul moel mängu panema. Kogu selle ideede tulevärgi punktitabelisse paigutamine oli auväärt ¾üriile kahtlemata piinarikas ülesanne. Nende otsuse kohaselt kuulusid kolme üksikala (ajalooviktoriin, meediaplaan ning ajalehe koostamine) võidud ning ka  võistluse esikoht sel korral just meile.

 

Ja tuleb tunnistada, et sissejuhatuses tõstatatud küsimustele me tegelikult päris õigeid vastuseid ei tea. Avalike suhete ja ajaloo erialavõistluselt saadud kogemuste najal õppisime, et oluline on oma loovus üles leida, lendu lasta ja siis kiiremas korras „purki pista“. Tegemist on valdkonnaga, kus teotahe ja südikus mängivad suuremat rolli kui õiged ja valed vastused. 

 

Naiskodukaitse avalike suhete ja ajaloo erialavõistlus toimus teist korda. 2009. aastal korraldas võistluse Tartu ringkond, järgmine toimub 2013. aastal.

Kõik on hea, mis hästi lõpeb ehk kuidas me Tallinnas avalikult suhtlemas käisime

FastLion CMS

Kõik on hea, mis

Kõik on hea, mis

Kõigi nende ja paljude muude küsimuste üle otsustamine oli vaid osa raskustest, mis 11 kokku kogunenud võistkonna teele veeretati 4 Miks tasub pealtnäha sõbralikku ajakirjanikku igaks juhuks alati natuke umbusaldada? Miks tuleb meediaplaani koostamisel sihikule võtta „suur pilt“? Kuidas saada hakkama samaaegselt mõtlemise, kirjutamise, kleepimise ning joonistamisega? Kas hea foto juures on kõige olulisem idee, teostus või hoopis sobiliku hetke tabamine?

Kõik on hea, mis hästi lõpeb ehk kuidas me Tallinnas avalikult suhtlemas käisime

www.naiskodukaitse.ee © 2024 » Naiskodukaitse